Pelle Lindström och Downhill Bluegrass Band
Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Det här event har passerat.

Pelle Lindström och Downhill Bluegrass Band

12 november, 2017 @ 16:00 - 19:00

150kr

Evenemang Navigation

Äntligen får vi besök av Pelle Lindström och  Downhill.

Downhill Bluegrass Band håller höstkonsert och gästartist är den legendariske bluessångaren och folkmusikern Pelle Lindström med sin omisskännliga sångröst.

Spelmannen, skröneberättaren och munspelaren Pelle Lindström, med mer än 50 års musikalisk erfarenhet bakom sej, slår sig ihop med Downhill Bluegrass Band och blandar influenser från den amerikanska södern, bergen i Appalacherna , polskor från Leksands skogar och bluegrass sprungen ur Bergslagens mylla.

Pelle Lindström, som har ett förflutet i Kebnekaise, Urban Turban, spelat tillsammans med Stefan Sundström och Robert Broberg , varit vapendragare i många år till Peter Karlsson och gjort inhopp i snart sagt varje existerande bluesband, är en spelman med rötter i både den svenska folkmusiken och den amerikanska bluesen.

Downhill Bluegrass Band har under mer än 18 år turnerat i både Europa och USA och gett ut ett flertal skivor. Med rötterna i Bergslagens gruv- och stålindustri, med den för bluegrassen akustiska traditionella instrumenteringen från de Appalachiska bergstrakterna strålar de här samman med Pelle Lindströms munspel och djupa, rullande röst och skapar klanger och sånger med dofter från fjärran tid – dofter av jord, hårt arbete,  stål, alkohol och ond bråd död.

”Musicerande är något som sker inför publik, det är där man kan hitta ´vardagens extas´ i musiken”, allt enligt Pelle Lindström. Eller med favoriten Dan Andersson ord: ”Jag spelar för att glömma att jag själv finns till”.

Inträde 150 kr (vi tar Swish).  Servering i pausen.

Ett evenemang med stöd av Sala Kommun.

Ps Lyssna till intervjun med Pelle Lindström på Radio Sala (97,0 MHZ) den 10 nov kl 16.00. Går även att lyssna via www.radiosala.se

Detaljer

Datum:
12 november, 2017
Tid:
16:00 - 19:00
Pris:
150kr
Evenemang Category:
Evenemang Taggar:
, ,
Webbplats:
http://downhillbluegrassband.com/sv/pelle-lindstrom/

Arrangör

Föreningen Möklintagården

Plats

Möklintagården