Om VM-travarna

VM-travarna bildades inför Möklinta-Veckan 1992 då ett gäng (v)edsvurna män samlades för att trava världens högsta vedtrave. Den blev 17,72 meter hög och hamnade i Guinness rekordbok.

Efter detta ville man fortsätta med någon aktivitet och idén kom att starta hjälpsändningar till Lettland. Kontakter knöts med en förening i Tukums som heter Dêkla som har flerbarnsfamiljer som medlemmar och där styrelsen arbetar med att hjälpa familjer som har det svårt.

Snart kördes första lastbilen med förnödenheter som man samlat ihop i Möklinta med omnejd och några ur VM-travarna följde med för att se att hjälpen kom fram.
Efter det har det blivit ett otal resor till Tukums och många nya kontakter har knutits.

För att finansiera resorna köptes hantverk hem från Lettland och såldes på marknader och liknande. Efter en tid köpte föreningen Davidsgården vid Möklinta Torg för att ha någonstans att packa och förvara det som samlats in. Idag ryms där ett café och loppis, liksom hantverksförsäljning.

Allt arbete sker ideellt i föreningen och idag är det inga problem att snabbt få ihop en lastbil att frakta över till Tukums.

< VM-travarna