BO I MÖKLINTA

Möklinta har i många år haft stadig inflyttning från storstäderna, inte minst storstadsområdet Uppsala-Stockholm.

Det som oftast lockar är närheten till naturen, möjligheten att ha egen häst och så förstås den lugna, friska och fridfulla miljön.

Distriktssköterskemottagning

Hos distriktssköterskan kan du bl.a. få hjälp med blodtryckskontroll, såromläggning, hudutslag och vaccinationer mm.

telefontider må-fre 8-9

Besöksadress
Åsvägen 31, Möklinta Kyrkby

Möklinta Livs – vår egen lanthandel – ligger i kyrkbyn vid Torget strax intill Möklintagården (Västmanlands största bygdegård!). Affären har även pizzeria och är apoteksombud.
Öppettider: Mån-Fre 11-20, Lör 11-20, Sön 12-19

Telefon .

För barnfamiljer

I Möklinta kyrkby ligger ”Kyrkskolan” som innehåller förskola, fritis och skola för årskurserna 1 till 6:e klass. Det finns dessutom ett flertal dagmammor runt om i socknen.
Högstadium finns i Sala, som ligger 23 km söder om Möklinta kyrkby.

Vi har flera föreningar som är inriktade på barn och barnfamiljer, till exempel ”BoF” – ”Möklinta Barn och Föräldraförening” som anordnar mängder av kul aktiviteter under året.

För de lite äldre barnen har vi ”SMU-scout” (från årskurs 4) samt ”Nying” (lågstadiet) som oftast håller till i SMU-lokalen i Missionskyrkans (vid Hammarby) källare.

För idrottsintresserade barn och ungdomar så har Möklinta IF fotboll och innebandy. Se mer under Möklinta IF.

Vi har också en skidbacke med lift samt elljusspår, båda förvaltas av föreningen Möklinta Äventyrsbacke och Elljusspår.
Eljusspåret är 2,5 km. På spåret kan du springa, gå eller åka längdskidor.

För seniorer

Möklinta PRO är en aktiv förening med en väl bokad kalender, där vi samlas i Möklintagården för soppluncher, danser, bingo, mattcurling, handarbeten, auktioner och mycket mer!
Vi anordnar också en hel del utflykter och teaterbesök.

För hundägare

Mitt i kyrkbyn ligger företaget ”Möklinta Hundcenter”, och på samma gårdsplan brukar föreningen ”Möklinta Kennelklubb” hålla sina kurser och aktiviteter. Under vecka 28 varje sommar hålls det hundutställningar och stallcaféet är öppet med servering.

För hästägare

I takt med att mjölkkorna minskar ute på landet ökar istället hästarna. Allt fler intresserar sig för hästsport och hästägande. Just nu pågår ett projekt som har som ett av målen att få till ett nät av ridleder genom socknen. Möklinta Ryttarförening har även en ridbana som medlemmarna kan utnyttja.

Bibliotek

Vi har en filial till stadsbiblioteket i Sala, som är inhyst i kyrkskolans byggnad. Biblioteket är öppet tisdagar 13.00 – 19.00 men det går även att låna och lämna tillbaka böcker övriga tider – när skolan är öppen. Sommarstängt vecka 26-33.

På biblioteket arbetar bibliotekarien.

Telefon
Klintvägen 1, Möklinta

Bokbussen

Visste du att bokbussen kommer till Möklinta?
17/3, 14/4, 19/5, 16/6
Möklinta Torget: 12.00 – 12.30

Körverksamhet

I Möklinta finns tre aktiva körer!

Möklintakören och Kyrkokören leds av kantor.
Körövningstider är på tisdagar kl 18.30 i Möklintagården.

Kontakta kantor för mer information.
Telefon
Email

Kyrka

I Möklinta finns dels Möklinta Kyrka (Svenska kyrkan) och Missionskyrkan (SMU). Möklinta Kyrka ligger uppe på åsen strax öster om skolan, medan Missionskyrkan ligger i Hammarby, en knapp kilometer väster om kyrkbyn.

Möklinta Kyrka byggdes på 1300-talet och har nyligen genomgått en omfattande renovering under större delen av 2008, där kyrkan radonsanerades, alla elledningar moderniserades och de vita väggarna tvättades rena.